Ohjeet ja osallistuminen kehittämistyöhön

 1. Seuraa tiedotusta
  Pysy ajan tasalla EU:n taksonomian kehityksestä seuraamalla virallista tiedotusta ja julkaisuja, kuten Euroopan komission verkkosivuja ja tiedotteita. Saat tietoa tulevista kuulemisista, kyselyistä ja osallistumismahdollisuuksista.
 2. Osallistu julkisiin kuulemisiin
  Euroopan komissio järjestää säännöllisesti julkisia kuulemisia, joissa sidosryhmillä ja yleisöllä on mahdollisuus antaa palautetta ja kertoa näkemyksiä taksonomian kehittämisestä. Osallistu aktiivisesti näihin kuulemisiin ja esitä mielipiteesi sekä tarvittaessa tue näkemyksiäsi faktoilla ja tutkimustiedolla.
 3. Liity sidosryhmäjärjestöön
  Osallistu taksonomian kehitystyöhön liittymällä tai osallistumalla erilaisten sidosryhmäjärjestöjen toimintaan, jotka seuraavat aktiivisesti taksonomian kehitystä ja vaikuttavat päätöksentekoon. Niiden kautta voit osallistua keskusteluun, vaikuttaa poliittisiin päätöksiin ja tuoda esiin näkemyksiä.
 4. Anna palautetta konsultointiprosesseissa
  Euroopan komissio järjestää usein konsultointiprosesseja ja julkisia keskusteluja taksonomian kehitystyöhön liittyen. Osallistu tilaisuuksiin, anna rakentavaa palautetta ja esitä konkreettisia ehdotuksia parannuksiksi. Huomioi myös taksonomian käytännön soveltamiseen liittyvät näkökulmat ja haasteet.
 5. Seuraa tutkimusta ja asiantuntijapuheenvuoroja
  Pidä silmällä tutkimusta ja asiantuntijapuheenvuoroja, jotka koskevat taksonomiaa ja sen vaikutuksia eri aloilla. Tämä auttaa sinua ymmärtämään paremmin taksonomian haasteita ja mahdollisuuksia sekä tarjoaa tietoa, jonka avulla voit osallistua keskusteluun perustellulla tiedolla.
 6. Hyödynnä verkostoja ja tapahtumia
  Osallistu konferensseihin, seminaareihin ja työpajoihin, joissa käsitellään kestävää rahoitusta ja taksonomian kehitystä. Tällaisissa tilaisuuksissa pääset verkostoitumaan alan ammattilaisten kanssa.