Vähähiilinen rakentaminen

Ilmastomuutoksen torjunta ja siihen sopeutuminen sekä luonnonvarojen kulutuksen vähentämistarve edellyttävät kiinteistö- ja rakennusalalta ponnistelua kohti nykyistä vähähiilisempää, energiatehokkaampaa, elinkaariominaisuuksiltaan kestävämpää ja tavoitteelliselta käyttöiältään pitkäikäisempää rakennettua ympäristöä.  

Tällä sivulla esittelemme kestävää rakentamista esimerkkikohteiden kautta.

Kerrostalot Kide ja Kirsikka

Kirsikka ja Kide -kerrostalot havainnollistavat kahdesta eri runkomateriaalista rakennettujen asuintalojen eroja ja samankaltaisuuksia. Rakennuksien hiilijalanjäljet on laskettu vuoden 2019 menetelmällä ja ne poikkeavat toisistaan noin 10 %. Tutustu kohteisiin tästä.

Kaupunkikeskus Lippulaiva

Kaupunkikeskus Lippulaiva on kestävän rakentamisen periaatteiden mukaisesti rakennettu julkisen liikenteen solmukohta, johon on keskitetty asuinrakennuksia ja palveluita. Kaupunkikeskus on energiankulutukseltaan hiilineutraali ja se on osa Suomen kulutusjoustomarkkinoita. Lippulaivalla on kaksi kultatason ympäristösertifikaattia: LEED ja Smart Building. Tutustu kohteeseen tästä.

Päiväkoti Hopealaakso

Hopealaakso on vuonna 2021 valmistunut päiväkoti. Sen suunnittelua ja rakentamista ohjattiin tarjouskilpailuvaiheesta lähtien tilaajan (Helsingin kaupunki) asettamien vaatimusten ja tavoitteiden mukaisesti. Päiväkoti on saanut Rakennustiedon ympäristöluokituksesta neljä tähteä, mikä tarkoittaa korkeaa ympäristölaadun tasoa. Tutustu kohteeseen tästä.

Ruskeasuon raitiovaunu- ja bussivarikko

Ruskeasuon uusi varikkoalue palvelee Helsingin kaupungin vähähiilisyyspyrkimyksiä ja vähäpäästöisiä liikenneratkaisuja. Varikkoalueelle haetaan BREEAM-ympäristöluokituksen toiseksi korkeinta Excellent-tasoa. Tutustu kohteeseen tästä.

 

Etsimme lisää esimerkkikohteita
Jos sinulla on sopiva kohde, otamme sen mielellämme tarkasteluun. Jos kohde sopii teemaan, julkaisemme sen tällä sivulla. Ota yhteyttä: Ulla-Mari Tiainen, puh. 0400 956 557, ulla-mari.tiainen@rateko.fi.