Vähähiilinen rakentaminen

Ilmastomuutoksen torjunta ja siihen sopeutuminen sekä luonnonvarojen kulutuksen vähentämistarve edellyttävät kiinteistö- ja rakennusalalta ponnistelua kohti nykyistä vähähiilisempää, energiatehokkaampaa, elinkaariominaisuuksiltaan kestävämpää ja tavoitteelliselta käyttöiältään pitkäikäisempää rakennettua ympäristöä.  

Tällä sivulla esittelemme kestävää rakentamista esimerkkikohteiden kautta.

Kerrostalot Kide ja Kirsikka

Kirsikka ja Kide -kerrostalot havainnollistavat kahdesta eri runkomateriaalista rakennettujen asuintalojen eroja ja samankaltaisuuksia. Rakennuksien hiilijalanjäljet on laskettu vuoden 2019 menetelmällä ja ne poikkeavat toisistaan noin 10 %. Tutustu kohteisiin tästä.

Kaupunkikeskus Lippulaiva

Kaupunkikeskus Lippulaiva on kestävän rakentamisen periaatteiden mukaisesti rakennettu julkisen liikenteen solmukohta, johon on keskitetty asuinrakennuksia ja palveluita. Kaupunkikeskus on energiankulutukseltaan hiilineutraali ja se on osa Suomen kulutusjoustomarkkinoita. Tutustu kohteeseen tästä.

Päiväkoti Hopealaakso

Hopealaakso on vuonna 2021 valmistunut päiväkoti. Sen suunnittelua ja rakentamista ohjattiin tarjouskilpailuvaiheesta lähtien tilaajan (Helsingin kaupunki) asettamien vaatimusten ja tavoitteiden mukaisesti. Päiväkoti on saanut Rakennustiedon ympäristöluokituksesta neljä tähteä, mikä tarkoittaa korkeaa ympäristölaadun tasoa. Tutustu kohteeseen tästä.