Muuntokoulutus vahvisti ammatti-identiteettiä ja ammattitaitoa

”Olin toiminut työnjohtajana jo useamman vuoden ja kaipasin lisäosaamista ja taitoja työni tueksi. RATEKOn koulutus vaikutti sopivalta ja sen sisältö sellaiselta, joka antaisi lisää tietoa työtehtäviini. Todistuksen lisäksi sainkin paljon uutta osaamista ja ammattitaitoa tehtävieni tueksi”, kertoo työnjohtaja Jani Pyyppönen EKE-Rakennus Oy:stä.

EKE-Rakennus Oy:llä työnjohtajan työskentelevä Pyyppönen opiskeli muutama vuosi sitten muuntokoulutuksessa ja suoritti rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinnon. “Työnjohtajan työtehtävissä on ollut erityisesti apua tehtäväsuunnittelun, sekä reklamaatioiden ja vaatimusten käsittelytaidon opeista.”

Kouluttajilta ja koulutuspäivistä saatu tieto oli monipuolista ja asiantuntevaa, ja sitä täydensivät muiden opiskelijoiden kokemukset ja hyvät käytänteet, joita jaettiin avoimesti kaikille. ”Opiskeluporukka oli todella mahtava!”

”Suosittelen koulutusta ehdottomasti. Vaikka minulla oli jo ennen koulutusta kokemusta työnjohtajatehtävistä, on koulutuksesta ollut iso apu. Koulutuksen pituutta pohtiville voin sanoa, että opiskelu ei ollut raskasta. En kuitenkaan suosittele omaa tyyliäni, eli tekemääni opintojen loppukiriä muille”, hän toteaa ja vinkkaa samalla kaikille työntekijästä työnjohtajaksi muuntokoulutusta harkitseville, että tehtävät ja tentit kannattaa tehdä ja palauttaa ajallaan.

”Koulutuksesta saadun ammattiosaamisen lisäksi työnjohtajalta vaaditaan jämäkkyyttä, kestäviä hermoja ja rauhallisuutta. Räyhäämällä asiat eivät etene. Koulutuksesta opin, että alaisilta vaatiminen ei kuitenkaan ole kiusaamista tai ilkeilyä, vaan töiden ja asioiden eteenpäin viemistä, jotta hommat hoituvat sovitulla tavalla.”

Koulutuksen laajuus on 180 osaamispistettä ja opiskelija suorittaa Rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinnon. Koulutuksen aikana käydään läpi mm. aikaan, laatuun, kustannuksiin, turvallisuuteen, neuvotteluihin, sopimuksiin, työsuhteisiin, tehtäväsuunnitteluun ja suunnitelmiin liittyviä osaamiskokonaisuuksia.

Lisätietoja muuntokoulutuksesta