Puhalluseristeen asentaminen on taitolaji

Sertifioitu puhalluseristeiden asentaja osaa puhaltaa lämpöeristeen kohteeseen oikeaoppisesti sekä toimia asianmukaisesti työkohteessa. Teknisen suorituksen lisäksi sertifioidulla puhalluseristeiden asentajalla on kattavat tiedot lämmöneristetyistä rakenteista, niihin liittyvistä määräyksistä, rakennusfysiikasta, lämpö- ja kosteusteknisistä perusteista sekä palomääräyksistä. Ammattilainen osaa myös tarkistaa työnsä tuloksen mittaamalla eristepaksuuden puhalluksen jälkeen, myös kriittisistä kohdista.

Markku Puijola Lapin Puhallusvilla Ky:stä hankki puhalluseristeiden asentajan sertifikaatin, koska sillä voi osoittaa ammattitaitonsa. ”Sertifikaatista on selvä hyöty. Sen avulla saan vakuutettua asiakkaani vankasta kokemuksestani ja osaamisestani puhalluseristeiden asentajana.”

Sertifikaatti on puhalluseristetöiden tekijöille hyvä asia myös imagon kannalta, sillä se luo uskottavuutta ja kertoo tekijän olevan eristysalan kova ammattilainen. ”Asiakaskin valitsee mielummin sellaisen asentajan ja firman, jolla on sertifikaatti. Se siis tuo lisää puhallustöitä ja asiakkaita.”

Teemu Koreemäki Hämeen Puhallus & Saneeraus Oy:stä kertoo, että sertifikaatit ovat tärkeitä yritykselle. ”Sertifikaatin kautta pystymme kertomaan asiakkaille, että asentajamme ovat ammattilaisia ja työn laatu sen mukaista. Asiakkaan on helpompi tehdä hankintapäätös, eikä työn laatua kyseenalaisteta, kun työn tehneet asentajat ovat sertifioituja.”

Markku Puijola ja Teemu Koreemäki ovat molemmat sitä mieltä, että kaikilla alan ammattilaisilla tulisi olla sertifikaatti.

Hae mukaan seuraavaan puhalluseristeiden sertifikaattikoulutukseen, joka järjestetään 25.10.2019. Sertifikaatin myöntää Eurofins Expert Services.

Tutustu koulutukseen